Tort nins, cu cremă de ciocolată

Îți trebuie pentru blat: 10 ouă, sare, 250 g făină, 300 g zahăr pudră, 50 g Cacao Schmidt, 1 Praf de copt Ruf

Îți trebuie pentru crema de ciocolată: 100 g ciocolată neagră cu minimum 80 % cacao, 3 gălbenușuri, 3 linguri de zahăr pudră, 5 linguri de lapte, 250 g Mascarpone Agriform, 200 ml frișcă

Îți trebuie pentru crema de mascarpone: 250 g Mascarpone Agriform, 200 ml frișcă, 50 g zahăr pudră

Îți trebuie pentru sirop: 4 linguri zahăr, 400 ml apă, 1 Esență rom Ruf 

Îți trebuie pentru decor: macarons de cacao sau, după preferință, fulgi de cocos

Pregătești blatul așa: Mixezi gălbenușurile cu 150 g zahăr până devin cremoase și cresc în volum. Albușurile le mixezi bine, ca pentru bezea. Adaugi ușor restul de zahăr pudră. Apoi încorporezi gălbenușurile în albușuri, în fir subțire, amestecând cu o lingură de lemn. Făina împreună cu 1 Praf de copt Ruf și 50 g Cacao Schmidt le adaugi câte puțin în compoziție, amestecând cu lingura de lemn. Compoziția o torni într-o formă rotundă, cu diametrul de 28 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină/hârtie de copt. Dai blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade, în jur de 40 minute, la foc mediu. Când este gata, scoți blatul din formă și îl lași să se răcească complet.

Pregătești crema de ciocolată așa: Gălbenușurile și zahărul le mixezi bine până devin cremoase. Adaugi treptat laptele, pui și ciocolata neagră ruptă bucățele, apoi așezi compoziția la bain-marie, pe foc mic și lași să fiarbă până se topește ciocolata, făra să dea în clocot și până se îngroașă, în jur de 10 minute. Lași să se răcească. Mixezi bine frișca, la fel și cele 250 g Mascarpone Agriform. În mascarpone adaugi puțin câte puțin din crema de gălbenușuri și mixezi bine, apoi adaugi frișca.

Pregătești crema de mascarpone așa: Mixezi bine frișca, la fel și cele 250 g Mascarpone Agriform. În mascarpone adaugi zahărul pudră, apoi frișca.

Pregătești siropul așa: Caramelizezi zahărul și adaugi apoi apa și 1 Esență rom Ruf. Lași pe foc până se topește tot caramelul și dă într-un clocot, după care dai deoparte, la răcit.

Asamblezi așa: Tai blatul în 3 părți egale. Însiropezi bine prima foaie, pui crema de ciocolată, apoi următoarea foaie, însiropezi, pui crema de mascarpone, apoi a treia foaie însiropată. Deasupra vine pusă, într-un strat subțire, crema de ciocolată și crema de mascarpone. Lipești bănuții de macarons deasupra tortului și de jur-împrejur, ca un brâu, apoi presari din belșug fulgi de cocos.

 

Servicii RANDLER GROUP

Oferim servicii de depozitare si manipulare pentru toate tipurile de produse alimentare, avand spatii de depozitare cu temperaturi controlate ambientale, de refrigerare si congelate. Depozitul nostru are supraveghere si autorizare sanitar-veterinara, precum si autorizare cu stampila ovala, ceea ce ne da dreptul de a depozita si comercializa produse alimentare atat din zona UE cat si din tarile extracomunitare.