Tort Frozen

Îți trebuie pentru blat: 60 g unt, 7 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 2 lingurițe Praf de copt Ruf, 50 g Cacao Schmidt

Îți trebuie pentru jeleul de fructe de pădure: 400 g fructe de pădure congelate, zahăr, după gust, 1 plic de praf gelatină

Îți trebuie pentru ganache-ul de ciocolată: 300 ml frișcă lichidă, 200 g ciocolată amară , 100 g ciocolată cu lapte

Îți trebuie pentru mousse-ul de mascarpone: 300 ml frișcă lichidă, 500 g Mascarpone Agriform, zahăr pudră, după gust

Îți trebuie pentru decor: foaie de fondant printată, se găsește de cumpărat, plus fulgii de zăpadă tot printați, pe fondant; perluțe argintii și fulgi de zăpadă din zahăr; colorant alimentar albastru precum cerul și turcoaz, gel

Îți trebuie pentru sirop: 500 ml apă, 200-250 g zahăr, 2 lingurițe Esență rom Ruf

Pregătești așa: Pentru blat, încingi cuptorul la 190 de grade Celsius. Topești untul și îl lași puțin la răcorit. Ouăle împreună cu zahărul le bați la bain-marie până se spumează foarte bine. Le iei de pe foc, le mai bați puțin, până se mai răcesc, adaugi untul topit, făina, 50 g Cacao Schmidt și 2 lingurițe Praf de copt Ruf. Tapetezi o formă rotundă cu diametrul de 26 cm, cu ulei și făină, torni compoziția și o coci circa 40 de minute, la foc potrivit. Scoți blatul din formă, îl lași la răcit și îl tai în 3. De preferat e să faci blatul de cu seara. Pentru jeleu, pui fructele de pădure și zahărul tos, după gust, într-o oală, la foc potrivit. Lași să fiarbă până ce fructele s-au înmuiat și compoziția s-a legat, dar să fie încă curgătoare. Pasezi compoziția cu un blender de mână, scoți semințele prin sită și lași puțin la răcorit. Hidratezi gelatina cu 5 linguri de apă rece și o adaugi peste fructele calde. Amesteci până se topește. Pentru ganache, pui frișca pe baie de abur, la încălzit. Adaugi și ciocolata și omogenizezi bine până când ciocolata s-a topit și s-a format o cremă de ciocolată curgătoare. Lași la răcit și dai peste noapte la frigider. A doua zi, spumezi crema și o folosești. Pentru crema de mascarpone, bați frișca spumă, apoi adaugi 500 g Mascarpone Agriform cu zahărul pudră, după gust, până devine o cremă vârtoasă. Amesteci frișca cu mascarpone și omogenizezi bine. Pentru sirop, pui apa și zahărul pe foc, până se leagă puțin și scade și compoziția. Adaugi Esența de rom Ruf și stingi focul.

Asamblezi așa: În tava în care ai copt blaturile (pe care o îmbraci într-o pungă subțire), pui primul blat și îl însiropezi bine cu sirop călduț. Torni jeleul de fructe de pădure, călduț și îl lași la întărit. Deasupra pui mousse-ul de mascarpone, dar păstrezi și pentru decor. Pui blatul 2 însiropat, ganache-ul de ciocolată și blatul 3 însiropat. Dai tortul la frigider peste noapte. A doua zi răstorni tortul pe un platou, îl îmbraci în cremă de mascarpone, colorată în albastru. Pui imaginea cu Frozen deasupra și decorezi cu perluțe din zahăr și fulgi de zăpadă sau după preferință.

 

Servicii RANDLER GROUP

Oferim servicii de depozitare si manipulare pentru toate tipurile de produse alimentare, avand spatii de depozitare cu temperaturi controlate ambientale, de refrigerare si congelate. Depozitul nostru are supraveghere si autorizare sanitar-veterinara, precum si autorizare cu stampila ovala, ceea ce ne da dreptul de a depozita si comercializa produse alimentare atat din zona UE cat si din tarile extracomunitare.