Tort cu ananas și cremă mascarpone

Îți trebuie pentru blat: 40 g Cacao Schmidt, 125 ml apă, 5 ouă, 170 g zahăr, 100 ml ulei, 230 g făină, 1 linguriță Praf de copt Ruf, 1 Esență rom Ruf

Îți trebuie pentru cremă: 1 conservă ananas bucăți , 500 g Mascarpone Agriform (2 cutii), 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră

Îți trebuie pentru ornat: 100 g ciocolată neagră, 20 g ciocolată albă, 300 ml frișcă lichidă, 50 g zahăr pudră

Pregătești blatul așa: Pui 40 g Cacao Schmidt într-un vas și torni apă clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția, pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Gălbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, Esența de rom Ruf, apoi compoziția de Cacao Schmidt, răcită. Încorporezi făina, amestecată cu Praful de copt Ruf și la sfârșit adaugi, în 2-3 reprize, bezeaua. Torni compoziția într-o tavă (26 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute, până ce blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit.

Pregătești crema așa: Mixezi frișca lichidă cu zahărul pudră, apoi adaugi conținutul celor 2 cutii de Mascarpone Agriform și amesteci până se omogenizează. Adaugi ananasul tăiat cubulețe și amesteci ușor, până se distribuie uniform. Tai blatul în 2 foi. Așezi un blat pe un platou, în interiorul unui inel reglabil, torni compoziția cu ananas și așezi al doilea blat de tort. Apeși ușor cu mâna, pentru a se așeza cât mai bine blatul. Introduci tortul în frigider pentru cel puțin o oră. Înainte de a desface inelul, treci cu grijă de jur-împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Mărunțești ciocolata neagră. Încălzești frișca lichidă, până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata neagră și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească puțin și o torni peste tort, lăsând să curgă ușor peste margini. Separat, topești ciocolata albă pe baie de aburi, o lași să se răcească puțin, o pui într-o punguță și trasezi cercuri concentrice pe suprafața tortului. Cu ajutorul unei scobitori trasezi dungi: una din centru înspre exterior, următoarea din exterior înspre centru și tot așa. Mixezi frișca lichidă cu zahărul pudră și decorezi tortul după imaginație. Frișca o poți folosi pe marginea tortului.

 

Servicii RANDLER GROUP

Oferim servicii de depozitare si manipulare pentru toate tipurile de produse alimentare, avand spatii de depozitare cu temperaturi controlate ambientale, de refrigerare si congelate. Depozitul nostru are supraveghere si autorizare sanitar-veterinara, precum si autorizare cu stampila ovala, ceea ce ne da dreptul de a depozita si comercializa produse alimentare atat din zona UE cat si din tarile extracomunitare.