Ingrediente:
Aluat de tarta: 60 g faina, 30 g ulei, 20 g zahar, coaja de lamaie, 1/2 pachet zahar vanilinat Ruf, 1/4 pachet praf de copt Ruf, 1 ou, 2-4 lingurite iaurt Bighurt Pur Ehrmann.
Umplutura: 240 g gutui, 30 g zahar, 2 foi de gelatina alba Ruf
Mod de preparare:
Se freaca bine oul intreg, apoi se adauga incet uleiul batand bine, zaharul, zaharul vanilinat, si se bate pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga sarea si praful de copt. La sfarsit se adauga faina treptat. Iaurtul (sau laptele) se adauga la urma, atat cat este nevoie sa se formeze un aluat potrivit, bine legat. Cantitatea necesara de iaurt sau lapte depinde de marimea oualelor si de calitatea fainii.
Se da aluatul pentru 1/2 ora la rece. Intre timp, se curata gutuia de coaja, se rade pe o razatoare si se fierbe cu putina apa si zahar. Dupa ce s-a fiert, se trece printr-o sita, iar 100 g din acest piure se pune la fiert din nou. Cand clocoteste se adauga gelatina, inmuiata 1/2 ora in apa rece. Se incorporeaza si restul de piure de gutui si se lasa sa se raceasca.
Din aluatul de tarta se inting foi care se aseaza in formele mici de tarta. Se inteapa cu furculita si se coc.
Dupa ce jeleul s-a racit bine si incepe sa se inchege, se toarna in tartele gata preparate si racite. Tartele umplute se dau la rece pana ce gelatina se incheaga complet.