Retete diverse

Cuscus cu carne

Ingrediente : 500 g de carne la alegere (de miel, vita, pui etc.), 1kg cuscus BIA, 2 bucati de praz, 1 catel de usturoi, 2 morcovi, 2 dovlecei, 1 bucata de telina, 2 rosii, 1 frunza de dafin, 20 ml de apa in care s-a fiert carnea, ulei, sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare : Taiati carnea in cuburi. Intr-o tigaie puneti 3 linguri de ulei si caliti usturoiul, prazul taiat si carnea pana au o culoare usor maronie. Daca doriti adaugati o jumatate de pahar de vin, apoi adaugati telina tocata si morcovii, frunza de dafin si rosiile curatate in prealabil si taiate in bucati mici ; la final adaugati apa in care s-a fiert carnea. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba aproximativ o ora. Adaugati apoi dovlecelul taiat julienne si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Cuscusul pregatiti-l dupa reteta de baza, turnati-l intr-o farfurie adugand carnea si legumele.

Bile de cuscus cu cocos

Ingrediente : ½ litru de lapte, 100 g cuscus BIA, 2 linguri de stafide VOG, 1 lingurita de zahar vanilat RUF, 2 linguri de alune (prajite si maruntite), 1 baton de vanilie, 100 g nuca de cocos rasa VOG.

Mod de preparare : Amestecati cuscus-ul cu lapte, lasand sa fierbe impreuna cu batonul de vanilie si niste sare timp de aproximativ 10 de minute. Stingeti focul si adaugati zahar, stafide, jumatate din cantitatea de nuca de cocos si alunele. In ziua urmatoare din amestec face bile cu mana usor umeda; apoi dati-le prin restul de nuca de cocos si puneti-le in frigider.

TAGLIOLINI cu carne de pui

Ingrediente: 250g tagliolini cu ou Fratelli Pignatti, 30g parmezan ras Agriform, 100g piept de pui, o ceapa, ulei de masline, unt, sare si piper.

Mod de preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa cu putina sare. Ceapa rondele se caleste in putin ulei, se adauga carnea de pui taiata bucati, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba adaugand din zeama in care s-a pregatit carnea. Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, iar apoi se adauga carnea de pui si parmezan ras Agriform.

TAGLIATELLE cu sunca

Ingrediente: 250g tagliatelle cu ou Granoro, 125g sunca, 30g unt, 1/ 4 ceapa, 1-2 linguri de lapte, parmezan ras, sare si piper.

Mod de preparare: taiati ceapa marunt si caliti-o putin in unt. Adaugati sunca taiata cubulete, lasandu pe foc cateva minute. Adaugati laptele, o lingura de parmezan rasAgriform, sare si piper, amestecand in continuare. Fierbeti tagliatellele in apa sarata si cu putin ulei, scurgeti-le si condimentati cu sosul si cateva linguri de parmezan ras Agriform.

PAPPARDELLE cu ciuperci

Ingrediente: 250 pappardelle cu ou Fratelli Pignatti, 50 g unt, 70 g smantana, 3 ciuperci potrivite, 30 g jambon Alcar Uno, sare si piper alb.

Mod de preparare: Se pun pastele la fiert in apa sarata si cu putin ulei. In untul incins se calesc ciupercile taiate marunt si se lasa 5 minute sa se inmoaie. Se adauga si baconul maruntit si se lasa 5-10 minute, apoi la foc mic se pune smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Pastele fierte in apa sarata si cu putin ulei se strecoara, se adauga sosul si se lasa sa fiarba la foc mic 1-2 minute.

SPAGHETTI alla chitara cu ton

Ingrediente: 250g spaghetti Fratelli Pignatti, o ceapa, o lingura ulei, oregano, 200 ml rosii pasate(conserva), sare, piper, o conserva de ton in sos propriu.

Mod de preparare: Se curata si se toaca marunt ceapa,se caleste in ulei incins. Se adauga oregano si rosiile.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se scurge conserva de ulei,se sfarama tonul cu o furculita.Spaghettele se fierb in apa cu sare si putin ulei si se scurg, apoi se amesteca impreuna cu sosul de rosii si cu ton.

Orez cu rozmarin, ghimbir si Grana Padano

Ingrediente : 320g orez mic, ½ ceap?, 40g unt, ½ coaj? de lamaie, 50ml vin alb, 1l sup?, 4 ramuri de rozmarin, ghimbir uscat, 60g Grana Padano ras?, 40g mascarpone.

Mod de preparare:
- curatati si taiati ceapa;
- razuiti coaja de lamaie;
- curatati, spalati si maruntiti rozmarinul;
- caliti ceapa in unt la foc mic. Adaugati orezul si prajiti 1 minut.
- Stropiti cu putin vin si lasati-l sa se evapore.
- Adaugati treptat supa si lasati sa fiarba 14 minute. Cu putin timp inainte sa sa fie gata, adaugati lamaia, ghimbirul si rozmarinul. La foc mic, amestecati cu mascarpone si Grana Padano.

Agriform Grana Padano ras plic 100g1

coucous bia1 SpaghettiChitarra punga 250g1 Tagliatelle punga 250g1 

 

Servicii RANDLER GROUP

Oferim servicii de depozitare si manipulare pentru toate tipurile de produse alimentare, avand spatii de depozitare cu temperaturi controlate ambientale, de refrigerare si congelate. Depozitul nostru are supraveghere si autorizare sanitar-veterinara, precum si autorizare cu stampila ovala, ceea ce ne da dreptul de a depozita si comercializa produse alimentare atat din zona UE cat si din tarile extracomunitare.