Clatite americane

Ingrediente:
2 cani de faina(380gr.), 1 praf de copt Ruf, 1 lingurita de bicarbonat, 2 cani de lapte Frischli 3,5% grasime, 1/2 lingurita de sare, 1-2 lingurite de zahar, 2 oua; pentru copt:2-3 linguri ulei floarea soarelui ;
pentru stropit:100gr. margarina cub pentru prajituri , 8 linguri de sirop de artar; pentru servit:10 felii subtiri de bacon;

Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul, apoi se adauga treptat laptele si se amesteca bine.Se sareaza si se pune zaharul si ouale. Intr-o tava de Teflon se pune putin ulei, se lasa sa se inferbante si se coc pe rand 10 clatite.Fiecare clatita, inca fierbinte , se stropeste cu margarina, pe care am topit-o putin. Se aseaza una peste alta si se pastreaza la cald, pentru ca margarina sa patrunda in clatita, astfel ele devin pufoase. La servire, punem o clatita pe farfurie, o stropim cu sirop de artar, iar alaturi punem o felie de bacon bine prajita.
In America, de unde provine reteta, clatitele se servesc la micul dejun.

 

Servicii RANDLER GROUP

Oferim servicii de depozitare si manipulare pentru toate tipurile de produse alimentare, avand spatii de depozitare cu temperaturi controlate ambientale, de refrigerare si congelate. Depozitul nostru are supraveghere si autorizare sanitar-veterinara, precum si autorizare cu stampila ovala, ceea ce ne da dreptul de a depozita si comercializa produse alimentare atat din zona UE cat si din tarile extracomunitare.