Beneficii

Beneficiile consumului de:

Lactate

lactates Beneficiile lactatelor asupra sanatatii sunt de necontestat inca de la inceputul vietii. Consumul de lapte si produse lactate are o lunga traditie in alimentatia omului, la majoritatea popoarelor lumii, deoarece au o valoare nutritiva deosebita

Un pahar de lapte contine: Circa 87,5% apa, iar restul de 12,5% este substanta uscata totala . Componentii laptelui se gasesc in diferite forme: in emulsie (grasime, pigmenti si vitamine liposolubile), in dispersie coliodala (substantele proteice) si in solutie (lactoza, saruri minerale, pigmenti si vitamine hidrosolubile).

Proteinele din lapte sunt formate din cazeina (80%-85%), lactalbumina (10%-12%) si lactoglobulina (5%-8%). Ele reprezinta elementul cel mai valoros al laptelui, sunt proteine complete.

Lactoza – sau zaharul din lapte imprima gustul dulceag laptelui proaspat muls. Laptele de vaca, baza oricarui aliment din grupa lactatelor, contine minerale: calciu, potasiu si fosfor si vitamine de tipul: vitamina A, D, B2, B3, B12.

Printre avantajele consumului de lapte si lactate sunt:

  • Prevenirea osteoporozei;
  • Stimularea sistemului imunitar;
  • Profilaxia obezitatii;

Laptele prezinta avantajul unui continut ridicat de calciu (o cana cu lapte asigura o treime din doza zilnica recomandata de calciu), care este cunoscut pentru rolul sau de a mentine puterea si densitatea oaselor. Calciul este un mineral cu importanta fundamentala in metabolismul oaselor.

Calciul este adus prin dieta, prin suplimente naturale, este absorbit in prezenta unor vitamine si minerale, in principal vitamina D, vitamina A si magneziu, si ca sa fie retinut in organism are nevoie de un nivel adecvat de vitamina K si vitamina B6. In procesul de mineralizare a oaselor, calciul si fosforul conlucreaza pentru a forma fosfatul de calciu. Fosfatul de calciu este o componenta majora a complexului de minerale care ajuta la mentinerea sanatatii structurii osoase.

Deoarece aceste activitati fiziologice sunt esentiale pentru viata, organismul utilizeaza sisteme complexe de reglementare si control strict a cantitatatii de calciu in sange. Ca urmare, atunci cand aportul dietetic de calciu este suficient pentru a mentine nivelurile sanguine normale, corpul nu va utiliza depozitele de calciu din oase pentru a mentine normale concentratiile din sange si astfel, oasele se mentin dense si se evita osteoporoza.

Din studiile efectuate de catre Comitetul International Anti-Obezitate (International Obesity Task Force) pe un numar semnificativ de pacienti obezi, s-a observat ca aportul de lapte ajuta la scaderea greutatatii corporale. O crestere a dozei zilnice recomandate de calciu (DZR) de 300 mg a fost asociata cu pierderea unui kg de grasime corporala la copii si 2,5 – 3 kg la persoanele adulte. Aceste date sugereaza ca daca se vor consuma 400 ml de lapte degresat pe zi se reduce riscul de obezitate cu pana la 70%.

In procesele de pierdere in greutate, in special in jurul taliei, s-a demonstrat ca un consum ridicat de alimente bogate in calciu, mai ales cele degresate, lapte, iaurt, lapte batut favorizeaza semnificativ slabirea.

Medicii americani au gasit si explicatia acestui fenomen: totul depinde de functionarea glandei tiroide. Prima functie a hormonului paratiroidian, la femei, este de a mentine nivelul normal de calciu in organism. Atunci cand nivelul de calciu scade prea mult, acest hormon este secretat pentru a instrui celulele osoase sa elibereze calciul in sistemul vascular. Nivelul crescut de hormon paratiroidian din sange este asociat direct cu o slaba oxidare a grasimilor din organism. Deci o dieta bogata in calciu accelereaza arderea grasimilor.

Iaurturi probiotice

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Alimentatia, somnul suficient si miscarea fizica regulata pot ajuta sistemul de aparare al organismului sa se revigoareze si sa fie cat mai alert. Alimentatia trebuie sa se bazeze pe un aport suficient de substante active cum sunt cele probiotice. Acestea sunt culturi vii de bacterii care traiesc in tractul nostru digestiv in deplina armonie cu restul organismului.
In ultimii 10 ani, aceste bacterii care nu produc nici o boala, au fost studiate cu mare atentie pentru a li se pune in evidenta rolul pe care-l joaca in reglarea imunitara (stimuleaza producerea de imunoglobuline), absorbtia nutrientilor sau tratamentul diareei la copii si adulti.

Studiile clinice au demonstrat in mod repetat ca, pe langa efectul profilactic, aportul zilnic de probiotice ajuta la ameliorarea a numeroase afectiuni: incidenta si severitatea a numeroase forme de diaree, simptomele infectiilor vaginale, imbunatatesc toleranta la lactoza, previn si trateaza constipatia si simptomele sindromului de colon iritabil, au efect imunomodulator in tratametul alergiilor, astmului si al eczemei, reduc nivelul colesterolului sanguin, miscoreaza efectele adverse datorate tratamentelor cu antibiotice.

Branza cu mucegai

branza-mucegais

Consumul de specialitati de branza cu mucegai este indicat si benefic organismului uman. Branza este unul din principalii furnizori de calciu, fosfor, sodiu si proteine organismului, in timp ce mucegaiul este penicilina naturala, important antibiotic. Penicilinele sunt indicate in tratamentul infectiilor cu germeni sensibili, ca: faringita, bronsita, pneumonia, amigdalita, endocardita bacteriana (infectia uneia dintre tunicile inimii, endocardul), sifilisul, blenoragia si angina lui Vincent, si in prevenirea crizelor de reumatism articular acut.
Se recomanda pastrarea acestor branzeturi la o temperatura ambientala aproximativ jumatate de ora inainte de a fi consumate, pentru a simti pe deplin aroma. (textul apare si in descrierea produselor).

Continut in vitamine/100g:
Vit A (Retinol) 763 UI
Vit E (Tocoferol) 0.300 mg
Vit K 2.400 mcg
Vit B2 (Riboflavina) 0.400 mg
Vit PP (B3 - Niacina) 1 mg
Vit B6 (Piridoxina) 0.200 mg
Vit B9 (Ac. folic) 36 mcg
Vit B12 (Ciancobalamina) 1.200 mcg
Continut in minerale/100g:
Calciu 528 mg
Fier 0.300 mg
Magneziu 23 mg
Fosfor 387 mg
Potasiu 256 mg
Sodiu 1395 mg
Zinc 2.700 mg

Ulei de masline

ulei maslines Este un ulei vegetal, obtinut din fructele arborelui de masline, in special din zona mediteraneana. Datorita continutului sau bogat de grasimi monosaturate, in special acid oleic intre 55 % si 88%, uleiul de masline fiind folosit in diete speciale sau cure de slabire. Contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila si altele. Beneficiile uleiului de masline asupra sanatatii se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi mononesaturati, cat si continutului foarte mare de antioxidanti.

Studiile indica faptul ca uleiul de masline ofera protectie impotriva afectiunilor cardiace stabilizand nivelul colesterolului LDL ( prin impiedicarea oxidarii acestuia si a depunerii lui pe peretii arterelor prevenind ateroscleroza si diminuand riscul aparitiei bolilor coronariene) si imbunatatind valoarea colesterolului HDL (care intra in componenta tuturor membranelor din organism, contribuie la metabolizarea carbohidratilor si este necesar pentru producerea hormonilor masculini si feminini.

Studii spaniole au evidentiat faptul ca includerea uleiului de masline in alimentatie poate preveni aparitia cancerului de colon. Acesta este un foarte bun laxativ prevenind constipatia fara a crea insa colici si a irita tractul intestinal. O lingura sau doua de ulei de masline administrate dimineata, in combinatie cu cafea , favorizeaza digestia si ajuta la asimilarea vitaminelor si a sarurilor minerale.

Introduceti uleiul de masline in alimentatia dumneavoastra zilnica si va veti pastra arterele sanatoase eliminand riscul bolilor de inima. Doua linguri de ulei de masline pe zi vor mentine o inima sanatoasa.

Tipuri de ulei de masline:

  • Uleiul de masline extra-virgin este obtinut printr-o simpla presare a maslinelor. Uleiul extra virgin pastreaza toate substantele naturale continute de acestea, avand un continut ridicat de antioxidanti (vitamina E si polifenoli). Uleiul extravirgin are o aciditate de aprox 0.8%. Antioxidantii sunt universal recunoscuti drept salvatori ai celulelor la toate varstele, neutralizand radicalii liberi de oxigen, care ataca permanent celulele organismului, afectandu-le functionarea si favorizand astfel aparitia bolilor.
  • Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice si fara nici un fel de tratament chimic. Aciditatea uleiului virgin este mai mica de 2% si are un gust bun.
  • Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitatea mai slaba decat cel virgin. Este obtinut din resturi de masline supuse unui nou proces de stoarcere.

Ulei de floarea soarelui

beneficii brolioS-a dovedit stiintific ca uleiul de floarea-soarelui contine anumiti acizi grasi extrem de utili pentru organism In India, inca inainte de Buddha, floarea-soarelui (Heliathus annuus) era cunoscuta ca o planta sacra, uleiul sau fiind folosit de "vracii in tratamentul diferitelor boli cauzate de alimente otravitoare (ierburi, radacini, fructe). De asemenea, in numeroase terapii naturiste din Olanda, Belgia si Danemarca, uleiul de floarea-soarelui este recomandat in tratamentul multor afectiuni produse de dereglari metabolice, inclusiv prevenirea bolilor cardiovasculare, boli reumatice, sau in terapia ulcerelor incipiente.

Fasole

i fagioli rossi

Consumul de fasole reduce riscul de aparitie a bolilor de inima si la prevenirea anemiei. De asemenea, stabilizeaza nivelul zaharului din sange, fiind benefica in tratamentul diabetului si este o importanta sursa de vitamine, minerale si fitonutrienti. Contine de asemeni si fibra solubila si insolubila (prima ajuta la digestie si previne constipatia iar cealalta reduce nivelul grasimilor din sange). In timpul digestiei fibra solubila formeaza o substanta ca un gel care ajuta organismul sa “se descurce” cu factori nocivi cum sunt grasimile, colesterolul si carbohidratii simpli.

Numai o farfurie de fasole gatita contine aproximativ 15 grame de fibra – mai mult de jumatate din necesarul zilnic de 25 grame. O jumatate de ceasca de fasole uscata are in general cam 120 calorii, un indice glicemic foarte scazut si foarte multi carbohidrati complecsi care mentin nivelul optim de zahar in sange. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.
Mancand fasole in mod constant veti obtine nenumarate avantaje pentru ca:

  • Micsoreaza riscul de cancer la colon
  • Reduce colesterolul din sange, ca si LDL sau “colesterolul rau” care provoaca boli de inima
  • Reduce riscul de aparitie a diabetului de tip II
  • Imbunatateste controlul diabetului de tip 1 & 2
  • Intareste sistemul imunitar.

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime. Organismul converteste proteinele in amino-acizi care repara tesutul muscular si sistemul osos. Proteinele ajuta si la lupta impotriva infectiilor, la vindecarea ranilor si la regularizarea nivelului enzimelor si hormonilor.

Linte

beneficii linte Datorita continutului scazut in grasimi, insa bogat in proteine, lintea este un aliment deosebit de bun in diete si curele de slabire. In cea mai mare concentratie, lintea contine acid folic si fibre. Datorita continutului, lintea ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange, previne aparitia afectiunilor inimii. De asemenea, sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort. Tocmai de aceea, consumul de linte este recomandat sportivilor si, în general, tuturor celor care depun efort fizic. Este indicata si în tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta).

Lintea este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Dupa molibden, cea mai mare concentratie in linte este reprezentata de acidul folic si de fibre, doua elemente absolut vitale. Alti nutrienti importanti din alcatuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamina B1.

Nu exista contraindicatii serioase pentru linte, insa este indicat ca dieta sa nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv. Totusi, in caz de indigestie, obezitate, cistita, guta, este recomandat sa se evite consumul de linte.

Calorii: 115 la 100 de grame de boabe de linte gatite.

Naut

naut Este o leguma rotunda, putin mai mare decat mazarea si de culoare deschisa. Nautul este un ingredient caracteristic bucatariei din Orientul Mijlociu, Africa si India si este cunoscut cu doua denumiri: "desi" si "kabuli"; in afara de asta, exista in jur de 21 de varietati de naut, diferite ca forma si culoare. Astazi, peste 7 milioane de tone de naut sunt cultivate in 45 de tari, facandu-l una dintre cele mai populare legume. Nautul este o sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine si minerale precum: fier, magneziu, cupru si zinc.

Indexul glicemic al nautului este foarte scazut, avand valori intre 28-32, ceea ce presupune o “spargere” si o digestie usoare ale carbohidratilor. Acest proces asigura ca nivelul de zahar din sange scade si creste lent, ajutand la o energizare mai eficienta a organismului si la controlul apetitului.

Studiile au demonstrat ca nautul poate avea efecte benefice, corectand excesul de colesterol sau lipide din sange si prevenind diabetul.

Fibrele din naut ajuta la diminuarea colesterolului din sange. Fiind un aliment cu o cantitate redusa de grasimi si continut ridicat de fibre, nautul este o alegere buna pentru persoanele care vor sa-si tina sub control greutatea.

Hrean

hrean Hreanul este originar din S-E Europei si din vestul Asiei.Atat radacina cat si frunzele de hrean au proprietati benefice organismului. Pentru ca este iute, radacina este cat se poate de benefica impotriva reumatismului, dar si a cailor respiratorii superioare. Aceasta contine vitamina C, complexul B, calciu, potasiu, minerale dar si antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. S-a dovedit ca hreanul este un antibiotic natural si trateaza infectiile respiratorii. Mai mult, el actioneaza ca stimulent al vaselelor de sange si tine sub control circulatia periferica. Persoanele cu un colon iritabil si cele care sufera de o gastrita acida au recomandat consumul de hrean. Atentie insa, consumul exagerat de acest aliment poate duce la deranjamente digestive si chiar tulburari nervoase.

Hreanul mai este folosit si impotriva tusei, indigestiei, balonarii, artritei, sciaticii, hipotensiunii, infectiilor renale, bronsitelor, gutei si reumatismului.
Radacina de hrean are un efect miraculos si in cazul parezei faciale.
Hreanul este un inamic al conjunctivitei, dar si a altor afectiuni oculare. Tratamentul este unul cat se poate de simplu: se rade hreanul, dupa care se inspira profund timp de 5 - 10 minute. Lacrimarea ochilor este inevitabila, insa cat se poate de benefica.rma de cataplasma.

Mustar francez

mustars Mustarul stimuleaza apetitul alimentar si digestia, si ajuta la decongestionarea sinusurilor. De asemenea, mustarul stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza ca un pansament in zonele inflamate ale corpului.

Mustarul din comert ofera o aroma extraordinara cu putine calorii, nu contine colesterol ci doar urme de grasimi vegetale si intre 25-32% proteine. Frunzele de mustar contin calciu, fosfor, magneziu si vitamina B.

Uleiul de mustar poate fi folosit la masaj, dar si ca tratament impotriva caderii parului. Acesta contine acizi grasi omega-3 si este o excelenta sursa de fier, zinc, magneziu, calciu, proteine etc.

Cacao

cacao Ca si cafeaua, acest produs, ce se extrage din semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao) din familia Sterculiaceae - cultivat în plantatiile din zonele tropicale, face parte din marea grupa a stimulentelor naturale.

Pudra de cacao este un produs fin macinat, obtinut din turtele rezultate la presarea miezului boabelor de cacao. Acest produs se consuma în amestec cu zahar, cu apa fierbinte sau cu lapte, la prepararea bauturilor de cacao (la o cana utilizandu-se 5-10 g de pudra de cacao).

Beneficiile consumului de cacao:

  • reduce riscul de decese provocate de boli de inima sau cancer;
  • anumite substante din cacao au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular;
  • poate preveni atacurile cerebrale la persoanele în varsta (antioxidantii hidrosolubili care se gasesc în cacao pot creste circulatia sanguina în creier, care, în timp pot avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind afectiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau chiar dementa);

Paste proaspete

pastes Cu toate ca despre paste ne vine în minte mai ales arta culinara italiana, merita de stiut, cand italienii au descoperit pasta în bucatariile chinezesti au cunoscut de doua mii de ani aceasta mancare.
Consumul pastelor proaspete este benefic organismului, datorita continutului de fier, sodiu si vitamina B, precum si a glucozei din carbohidrati.Prepararea pastelor proaspete are avantajul de a petrece mai putin timp in bucatarie, intrucat sunt fierte mult mai repede si in plus, nu absorb atata apa ca si cele uscate.

De ce produse bio?

bios Pentru ca aceste produse nu contin ingrediente modificate genetic, conservanti sau aditivi periculosi organismului, sunt naturale si au un gust bogat. Sunt potrivite tuturor persoanelor, inclusiv celor care sufera de alergii sau intolerante alimentare. Produsele Bio, provin din culturi atent selectionate, crescute intr-un mediu optim, fara poluare, insecticide sau ingrasaminte artificiala.

 

 

Servicii RANDLER GROUP

Oferim servicii de depozitare si manipulare pentru toate tipurile de produse alimentare, avand spatii de depozitare cu temperaturi controlate ambientale, de refrigerare si congelate. Depozitul nostru are supraveghere si autorizare sanitar-veterinara, precum si autorizare cu stampila ovala, ceea ce ne da dreptul de a depozita si comercializa produse alimentare atat din zona UE cat si din tarile extracomunitare.