Ingrediente:
2 cani de faina(380gr.), 1 praf de copt Ruf, 1 lingurita de bicarbonat, 2 cani de lapte Frischli 3,5% grasime, 1/2 lingurita de sare, 1-2 lingurite de zahar, 2 oua; pentru copt:2-3 linguri ulei floarea soarelui ;
pentru stropit:100gr. margarina cub pentru prajituri , 8 linguri de sirop de artar; pentru servit:10 felii subtiri de bacon;
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul, apoi se adauga treptat laptele si se amesteca bine.Se sareaza si se pune zaharul si ouale. Intr-o tava de Teflon se pune putin ulei, se lasa sa se inferbante si se coc pe rand 10 clatite.Fiecare clatita, inca fierbinte , se stropeste cu margarina, pe care am topit-o putin. Se aseaza una peste alta si se pastreaza la cald, pentru ca margarina sa patrunda in clatita, astfel ele devin pufoase. La servire, punem o clatita pe farfurie, o stropim cu sirop de artar, iar alaturi punem o felie de bacon bine prajita.
In America, de unde provine reteta, clatitele se servesc la micul dejun.